Veelgestelde vragen

Waarom ga ik naar het Huisarts Diagnostisch Centrum PoliDirect?

Bij het Huisarts Diagnostisch Centrum kunt u terecht na een doorverwijzing door uw huisarts. Dit kan zijn voor een beeldvormend onderzoek zoals een röntgenfoto of echo-onderzoek.

Waar vind ik het Huisarts Diagnostisch Centrum PoliDirect?

U kunt terecht op onze locaties:

  • Spirea 11 te Dordrecht. Geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
  • Stationspark 401 te Sliedrecht. Geopend van 8.00 tot 16.30 uur.
  • Jan Luykenstraat 8 te Ridderkerk. Geopend op maandag, woensdag en vrijdagmorgen van 8.00 tot 12.30 uur.
Hoe kan ik een afspraak maken?

Na een verwijzing van uw huisarts kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 078 – 30 30 300.

Moet ik een afspraak maken voor bloedafname?

U kunt bij ons terecht voor bloedafname als u komt voor een röntgenonderzoek of echo onderzoek. Hier hoeft u geen afspraak voor te maken. U kunt van 8.30 uur tot en met 15.30 uur terecht voor bloedafname.

Hoe en wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?

U kunt na 2 werkdagen contact opnemen met uw huisarts voor de uitslagen van uw röntgenonderzoek of echo onderzoek. Indien u voor vraagstelling fractuur komt krijgt u meteen na afloop de uitslag van de laborant.

Wat gebeurt er als ik niet verzekerd ben of ik woon in het buitenland?

Als u niet verzekerd bent of als u in het buitenland woont ontvangt u na uw bezoek aan het Huisarts Diagnostisch Centrum van ons een factuur ter betaling via uw emailadres.

Is röntgenstraling gevaarlijk voor mij?

Er wordt vaak gedacht dat de straling die gebruikt wordt bij röntgenonderzoek, gevaarlijk is. De hoeveelheid straling (doses) die gebruikt wordt voor röntgenonderzoek is echter zo klein, dat er geen schadelijke effecten kunnen optreden.
Uw arts weegt af of een röntgenonderzoek echt noodzakelijk is. Dit doet de arts om de hoeveelheid röntgenstraling voor u zo klein mogelijk te houden. Er worden niet zomaar foto’s gemaakt. Daarnaast zijn er onderzoeksmethoden die zonder straling werken, zoals echografie (geluidsgolven) en de MRI-scan (magneetveld).

Kan ik bij een zwangerschap een röntgenfoto laten maken?

Als u (mogelijk) zwanger bent is het niet verstandig om röntgenfoto’s te maken. Als u zwanger bent of denkt dat u misschien zwanger bent, moet u dit vertellen aan uw huisarts. Deze kan in overleg met u beslissen of het onderzoek door moet gaan of kiezen voor een alternatief onderzoek.
Is uw onderzoek al afgesproken, meld dan uw zwangerschap bij de medewerkster van de balie op de afdeling Radiologie of bij de röntgenlaborant vóór het onderzoek plaatsvindt. Er zijn dan drie mogelijkheden:
Het onderzoek wordt uitgesteld tot na de geboorte.
De arts stelt een ander soort onderzoek aan u voor.
U krijgt een loodschort aan om het ongeboren kind te beschermen tegen röntgenstraling.

Waar kan ik terecht met mijn klachten?

Heeft u een klacht na een bezoek aan het Huisarts Diagnostisch Centrum dan kunt u contact opnamen met ons via 078 – 30 30 300, hdc@polidirect.nl of u kunt een rode kaart invullen in de wachtkamer.

vraagteken